Selecteer een pagina

Wat is de draairichting van mijn deur?

Veel van onze producten zijn in meerdere varianten te verkrijgen, afhankelijk van de draairichting van de deur. Het is dan belangrijk om voor het bestellen goed te kijken naar de draairichting van de deur. In dit artikel helpen we je de draairichting van de deur te bepalen en zo de juiste variant van het gewenste product te kiezen.

Naar binnen of naar buiten

Op de afbeelding hiernaast zijn de vier mogelijkheden weergegeven. De persoon staat buiten, oftewel aan de kant waar het slot gemonteerd moet worden. Moet de persoon de deur opentrekken, dan spreek je over een naar buiten draaiende deur (out). Je spreekt daarentegen over een naar binnen draaiende deur als de persoon de deur open moet duwen.

Links of rechts draaiend

De draairichting van de deur links of rechts kun je het beste bepalen aan de hand van de wijzers van de klok. Draait de deur tegen de richting van de wijzers van de klok in, dan draait de deur rechtsom (R). Als de deur linksom draait, draait hij met de wijzers van de klok mee (L).

Codes

In onze webwinkel spreken wij over links naar binnen (l-in), links naar buiten (l-out), rechts naar binnen (r-in) of rechts naar buiten (r-out). Ook onderstaande codes kunnen gehanteerd worden. 

L1: Links duwen
R4: Rechts trekken
L3: Links trekken
R2: Rechts duwen