Selecteer een pagina
Slimme sloten
Image is not available

Slimme sloten

Bij slimme sloten wordt de deur niet ontgrendeld via een fysieke sleutel, maar via een smartphone of een speciaal voor dit doel geconfigureerde smartcard of sleutelhanger die draadloos de authenticatie uitvoert die nodig is voor de ontgrendeling.

Fingerprint Smart Locks – Vingerafdruk Slimme sloten

Fingerprint Locks, Smart Locks

Een slim slot is een elektromechanisch slot dat wordt geüpgraded om vergrendelings- en ontgrendelingsbewerkingen op een deur uit te voeren wanneer het instructies ontvangt van een geautoriseerd apparaat (smartphone) met behulp van een draadloos protocol en een cryptografische sleutel. Slimme sloten kunnen worden beschouwd als onderdeel van een slim huis.

De sleutel

Slimme sloten hebben, net als traditionele sloten, twee hoofdonderdelen nodig om te werken: het slot en de sleutel. Bij deze elektronische sloten is de sleutel geen fysieke sleutel, maar een smartphone of een speciaal voor dit doel geconfigureerde smartcard of sleutelhanger die draadloos de authenticatie uitvoert die nodig is om de deur te ontgrendelen.

Met slimme sloten kunnen gebruikers door middel van een virtuele sleutel toegang verlenen aan een derde partij. Deze sleutel kan via standaard berichtenprotocollen zoals e-mail of sms naar de smartphone van de ontvanger worden verzonden.

Hybride sloten

Slimme sloten kunnen ook hybride sloten worden genoemd omdat ze mechanische, elektromechanische, elektronische en draadloze technologieën combineren in één pakket. Veel klanten houden van het idee dat er zoveel mogelijkheden zijn om de woon- of bedrijfsomgeving
veiliger en slimmer te maken. Hybride sloten kunnen een vingerafdruk, handpalm en gezichtsherkenning combineren met het toetsenbord (om wachtwoorden te gebruiken), kaartlezers en mechanische back-upsleutel. De nieuwste innovatieve modellen worden geleverd met een videocamera die in de handgreep van het slot is ingebouwd, waardoor huis- of bedrijfseigenaren de bezoeker op het scherm van de smartphone kunnen zien.