Selecteer een pagina
Block
Image is not available

Toegangscontrole

Toegangscontrole is een protocol dat gebruikers identificeert door hun inloggegevens, die in het systeem zijn opgeslagen, te controleren en te vergelijken. Deze inloggegevens kunnen gebruikersnamen, pincodes, tokens of kaarten en verschillende biometrische scans bevatten. Zowel contactloze toegang en aanrakingstoegang behoren tot de mogelijkheden.

Toegangscontrole

Toegangscontrole is een protocol dat gebruikers identificeert door hun inloggegevens, die in het systeem zijn opgeslagen, te controleren en te vergelijken. Deze inloggegevens kunnen gebruikersnamen, pincodes, tokens of kaarten en verschillende biometrische scans bevatten. Toegangscontrolesystemen kunnen ook multifactor-authenticatie (MFA) bevatten, een methode die meerdere authenticatiemethoden vereist om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Bijvoorbeeld het controleren van de pincode en daarnaast ook het aanvragen van een vingerafdrukverificatie, of combinatie van kaart, gezicht en iris, enzovoort.

Contactloze en aanrakingstoegang

Contactloze toegang is precies wat het woord zegt: geen aanraking met scanners, lezers en, in sommige gevallen, zelfs deurgrepen als er een automatische deuropener is geïnstalleerd. Sommige instrumenten zonder aanraking zijn iris- en gezichtsscanners, handpalm- en kaart-/taglezers. In veel gevallen zijn deze producten hybride machines, wat betekent dat ze mogelijk ook ingebouwde kaartlezers en toetsenborden hebben.

Systemen met aanrakingstoegang zijn vingerafdrukscanners, vingeraderscanner, en PIN-toetsenbord.